Naar de inhoud springen

WordPress Website Maken In 5 Stappen!

De lay-out van de plugin op de web site kan aangepast worden in de backend van de WordPress-website. WordPress is een open-source CMS en er zijn door vele partijen al koppelingen geschreven voor various systemen. Het is ook heel goed mogelijk om koppelingen op maat te laten ontwikkelen. Hiervoor is het wel nodig dat het systeem waarmee je wilt koppelen een mogelijkheid daartoe biedt. De web site die je bij ons of elders host is een WordPress-website. WordPress is een Content Management Systeem, kortweg CMS. Een CMS is bedoeld om het bijhouden van een website makkelijker te maken.

Naast een gebruikersnaam en wachtwoord invullen, is er dan ook een derde stap vereist. We adviseren dit te activeren, maar dit kan later alsnog.

Een Nieuwe Web Site Laten Maken?

Een domeinnaam, dat is een webadres zoals datjurkje.nl, 000.nl of vakmanpeterhoorn.nl. Ga voor ‘good enough’, zodat je zo snel mogelijk kan starten met hetgeen wat je wilt en moet doen . En lees hier hoe je spam through je contactformulier kan voorkomen. Daarna pak de documentatie erbij wanneer je elementen op de website woocommerce wil aanpassen of verwijderen. Je past dan weer het menu aan (kies dan voor het geïmporteerde hoofdmenu ipv jouw eigen gemaakte menu). Zo ziet een ingestelde homepage eruit aan de voorkant. Het is daarom onmogelijk om stap voor stap uit te leggen wat je precies moet doen.

Hiernaast neemt Google de snelheid van je web site als een rating factor mee bij de indexering van de website in de zoekresultaten. Echter stel je hogere eisen, heb je veel bezoekers of een uit de kluiten gewassen website, dan is speciale hosting een oplossing. WordPress geeft hiernaast duidelijk inzicht in de statistieken van bezoekers waardoor je gericht te werk kunt gaan en het publiek zich zal uitbreiden. Het Webhost Three pakket heeft genoeg rekenkracht om een grote website of een middelgrote webshop snel en stabiel te laten functioneren.

WordPress.com en WordPress.org zijn 2 websites waar eigenlijk dezelfde WordPress software kan worden gebruikt. En als je zelf een web site wilt bouwen dan is een statische web site niet echt handig. En als je content advertising wilt gaan doen, dan is een CMS het handigst. WordPress, Joomla, Drupal en Magento zijn dus CMS’en. Bij kiezen van hosting gelden eigenlijk verschillende punten waar je op moet letten. De software program van WordPress is gratis en het platform biedt ook free of charge hosting via een subdomein.

Je wilt je natuurlijk wel onderscheiden op een systeem dat bij de installatie er web zo uit ziet als die van een ander. Daarvoor heeft WordPress verschillende thema’s in het leven geroepen. Met een thema kies je een feel and appear die bij jou past. Bovendien is het ook mogelijk een WordPress thema op maat te laten ontwerpen. Zo heeft je bezoeker straks helemaal niet door dat hij op een WordPress website navigeert. Als webdesign bureau ontwerpen wij web sites voor de eindgebruiker. Een WordPress website laten maken door webdesign bureau Twopixels zorgt ervoor dat de web site doelgericht en gebruiksvriendelijk is voor de bezoeker.

De software program die wij gaan gebruiken is WordPress. WordPress is het populairste en meest flexibele gratis CMS ter wereld. Meer dan 50% van alle websites met een CMS gebruikt wordpress webshop WordPress. Wanneer je op de acties klikt zie je dat je direct kunt inloggen op de webmail. Vanaf hier kun je altijd jouw e-mails bekijken. Natuurlijk snap ik dat dit een lange weg is om je e-mails te bekijken.

Ja, bij sommige hostingbedrijven krijg je een domeinnaam free of charge bij je hostingpakket. Je zal ervoor moeten zorgen dat jouw web site de allerbeste is voor hetgeen waarvoor je wilt ranken. Bij deze template heb je 2 mogelijkheden hoe je de blogberichten op jouw website weergeeft. Kies de optie die het finest bij jouw website previous. Het andere blok kun je verwijderen door op Meer opties te klikken en vervolgens op Blok verwijderen.

  • In het verleden heeft Daan de on-line food business unit van PostNL opgericht.
  • Zorg er dus altijd voor dat je WordPress versie en plugins zijn bijgewerkt naar de laatste versie.
  • Een laatste nadeel is dat WordPress eenvoudiger lijkt dan het is.
  • Je kunt beide tools aan jouw web site koppelen door bijvoorbeeld een WordPress plugin te installeren.
  • Frank kan code begrijpen en code schrijven en daar valt en staat het woord ‘expert’ mee.

Deze worden standaard weergegeven aan de bezoekers van de web site wanneer ze in eerste instantie op een pagina terechtkomen. Dit heeft als effect dat de verwerkingsbelasting op de server wordt verminderd. Er zijn een aantal van deze plugins op de markt en de meeste hebben een free of charge Lite-versie. Afgelopen maand ben ik bezig geweest met het opzetten van twee content material web sites. Voor het opzetten van de web sites heb ik gebruikgemaakt van WordPress. (Lees meer over het opzetten van een WordPress-website).

Zo ontstaat een web site die helemaal is afgestemd op jouw wensen. Wil je meer weten over thema’s, lees dan zeker het blog. Ook al betaal je voor WordPress zelf niets, Een website maken is nooit helemaal free of charge. Je hebt namelijk ook een domeinnaam in combinatie met een hostingpakket nodig. Een domeinnaam is het internetadres, zoals , en internet hosting is als het huis voor het adres, deze heb je nodig zodat bezoekers je web site ook kunnen bezoeken. Je hebt daarnaast altijd de meest nieuwe mogelijkheden die voor websites beschikbaar zijn. Denk aan een site die ook op de smartphone goed te bekijken is, snel laadt en een goede technische foundation heeft om hoog in Google te komen.

Zijn er bijvoorbeeld pagina’s waar bijna geen bezoekers komen? Dan ligt dat misschien aan de benaming, of de pagina komt niet voor in het hoofdmenu. Zo kun je ook na oplevering van je web site altijd blijven optimaliseren om een betere beleving voor je bezoekers te maken. Komen er bijvoorbeeld veel of juist weinig mensen binnen through Google? Dan kan het zijn dat je niet de juiste termen op je site gebruikt die belangrijk zijn om gevonden te worden. Wellicht is een losse landingpage beter om een bepaald product, service, of tijdelijke actie aan de man te brengen dan de huidige homepage. Optimalisatie zit niet standaard bij elke web site, vraag ernaar tijdens het eerste gesprek met je websitebouwers.

De standaard manier is om naar jouwdomeinnaam.nl/wp-admin te gaan. Je kunt hier je e-mailadres en wachtwoord invoeren om in te loggen. Met een beveiligde verbinding voorkom je namelijk dat kwaadwillende mee kunnen lezen met het verkeer van je web site. Dit komt omdat een verbinding through HTTPS gaat, wat een versleutelde verbinding is. Bij een HTTP verbinding kan alles wat verzonden wordt tussen de browser en een bezoeker gelezen worden door derden. Natuurlijk kan dit niet zomaar, maar met bepaalde trucjes is dit mogelijk.

Onder het menu-item ‘Reacties’ vind je de reacties die mensen hebben achtergelaten onder jouw blogartikelen (die je bij ‘Berichten’ hebt toegevoegd). Bij ‘Media’ vind je afbeeldingen die je al op jouw website WordPress hosting hebt gezet. Je kunt ‘Media’ eigenlijk wel negeren, need hier doe je niet zo vaak iets mee. Voor je een web site kunt maken in WordPress, is het fijn om te weten hoe WordPress precies werkt.