Naar de inhoud springen

WordPress Woocommerce Webshop

Ben je van plan je producten of diensten aan meer landen te leveren dan het land waar je zelf gevestigd bent? Tino werkt al meer dan 15 jaar met WordPress & WooCommerce. Zijn persoonlijke focus ligt op de front-end ontwikkeling, WooCommerce en de optimalisatie van de laadtijd. Tino werkt hier bij RAIDBOXES in Second Level Support en als samenwerkingsmanager. Naast de standaard mogelijkheden van WooCommerce is het mogelijk om WooCommerce oneindig uit te breiden met extensies.

Is gekozen voor Exact Online incl dan worden alleen de Exact Online BTW codes incl getoond. Alleen de Winst en Verlies grootboekrekeningen aan de credit-zijde worden getoond. Er wordt gecontroleerd of de bestelling website bouwen niet eerder is doorgezet. Er wordt gecontroleerd of voor de BTW in iedere regel een overeenkomstige BTW code in Exact Online bestaat. Is de bestelling een ICP bestelling dan wordt het BTW nummer gecontroleerd.

Producten En Productcategorieën Toevoegen

Toch werkt niet elke WordPress-thema optimaal met WooCommerce. Dat laatste is een beetje een vreemde reden… Je kunt immers beter de hele website tijdelijk verstoppen. Maar ik vermeld ‘m toch even in het rijtje, omdat dit eigenlijk de gedachte was achter het ontstaan van deze functie; om te laten weten dat de webshop niet werkt.

Als je op de onderstaande PostNL kostentabel voor België kijkt, zie je dat er boven de 2 kg een ander tarief wordt gerekend als bij een pakket onder de 2 kg. Verzendklassen hebben betrekking op de kosten van de verzending. Je kunt verschillende verzendklassen aanmaken als je voor bepaalde producten andere verzendkosten wilt hanteren. Een verzendklasse is trouwens altijd gekoppeld aan de verzendmethode Vast tarief.

Al is dat eigenlijk wel zo 😉 Of eigenlijk hangt het meer af van je ambities. De Magento community heeft talloze developers die gratis en betaalde extensies en thema’s aanbieden. Ondanks dat wordt er over het algemeen bij Magento voor maatwerk extensies en thema’s gekozen. Je moet extensies en thema’s met code commando’s in een terminal-omgeving installeren. Kennis en ervaring als developer is hierbij noodzakelijk. WordPress is ontwikkeld als Content Management Systeem en biedt de mogelijkheid om een webshop toe te voegen. Mogelijk om meerdere magazijnen te koppelen en per magazijn voorraad te.

Ga Snel Naar

Je selecteer weer alle plugins en je verandert ‘acties’ of ‘install’ naar ‘activate’. En ik kwam er niet snel uit wat ik precies moet doen. Ik heb daarom besloten om de demo-content te installeren en die demo-content dan aan te passen. Nou, toen ik het thema installeerde toen zag ik een stuk van twintig extra WordPress hosting menu-items. Ik heb toen even rondgeklikt en het was nog steeds niet duidelijk hoe ik pagina’s op zo’n manier kan maken zoals ze in het voorbeeld stonden. Dit zijn de plugins die of verplicht zijn of aangeraden worden voor dit thema. 900 thema’s vinden die speciaal ontworpen zijn voor webshops.

Ik kan mij dit goed voorstellen, want dit is namelijk een belangrijk punt. De keuze uit hostingpartijen is namelijk zo goed en elke partij beschikt weer over andere pakketten en dus ook andere prijzen. Hieronder zal ik daarom even de gemiddelde prijzen bespreken die je ongeveer kwijt zult zijn voor snelle en betrouwbare WooCommerce webhosting. Het is daarom belangrijk om altijd te investeren in goede internet wordpress website hosting. A2 internet hosting geeft zelf ook aan dat hun hosting tot wel 20 keer sneller is dan normale hosting.

Maar de “vrije” keuze van een leverdatum is zeker net zo belangrijk. Is het voor je businessmodel mogelijk om een leverdatum te laten kiezen, dan is deze plugin een klantvriendelijke oplossing. Daarnaast werkt de Wholesale Suite excellent samen met de Advanced Coupons plugin van dezelfde plugin developer. Net zoals bij Moosend kan je met deze plugin de gegevens vanuit je store met een extern systeem synchroniseren.

  • Een pre-order houdt in dat je het product nog niet op voorraad hebt, maar wel al te koop kunt aanbieden.
  • Dit certificaat zorgt ervoor dat alle data die through je web site verzonden wordt, beveiligd is.

Er was alleen maar negativiteit waarbij WordPress en Woocommerce volledig werden afgebrand. Van Ons deed Shopify Development voor onder andere DJ Nicky Romero.

Het is sowieso nooit af te raden om je eens te verdiepen in plugins die de WooCommerce functionaliteit nog beter kunnen maken dan dat die eigenlijk al is. Anyway, in dit artikel maken wij een lijstje van onze favoriete WooCommerce plugins, maar voordat we beginnen geven we je eerst nog een paar ideas. Web-Company heeft voor diverse webwinkel systemen standaard koppelingen ontwikkeld. Je ontvangt een e-mail met de gegevens die we nodig hebben om de koppeling op te zetten.

Er is dan ook geen ander platform wat hier ook maar in de buurt komt. Het heeft bijna alle functionaliteiten die je nodig hebt om een webshop te starten.

Zo kun je in Google Analytics veel beter de hele buyer journey in kaart brengen. Bezoekers uit een land met een andere valuta plaatsen vaak geen bestelling omdat zij niet scherp hebben hoeveel een euro of dollar is in hun eigen valuta. Nog een voordeel aan WooCommerce is dat de webshop gekoppeld zit aan WordPress waardoor je maar 1 backend hebt.

Groot Aantal Functionaliteiten En Flexibiliteit

En overweeg daarom vooral ook om een eigen thema op maat te laten maken. Ook alle orders uit WooCommerce worden automatisch gesynchroniseerd naar Spotler. Zo kun je in Spotler specifieke segmentaties maken op basis van orderhistorie en koopgedrag om gericht te kunnen mailen. Bijvoorbeeld naar je massive spender klanten of naar klanten die een specifiek product hebben gekocht. Deze connector synchroniseert ook alle productgegevens naar Spotler.

In de afbeelding kan je zien dat het brand en het menu nauwelijks zichtbaar is op deze pagina. Ik heb web zelf de hele lijst langsgelopen en ik heb besloten om meer dan 95% zo te laten. En zo ziet de productpagina die we al gemaakt hebben eruit. Na het installeren van de demo-content keek ik even op mijn web site.

Wij raden je dan ook aan om te werken met een thema dat deze functionaliteiten ondersteunt. Elementor adviseert zelf om te werken met het thema Storefront. Maar OceanWP en Astra zijn ook een goede thema’s die je kunt gebruiken in combinatie met Elementor. Ook kun je kiezen voor een premium thema dat specifiek is gemaakt voor Elementor in combinatie met WooCommerce. Om te beginnen is het goed om te weten dat werken met Elementor en WooCommerce thema afhankelijk is.